TRIUMPHE DE JEDONGE
Peer

Een zeer dikke, in de mond smeltende, lekkere eetpeer. Rijp: november-januari.

TROLLIUS
'ORANGE PRINCESS'
Kogelbloem

Een vaste plant die bloeit van mei tot juli met bolvormige, donkeroranje bloemen op de enkelvoudige stengels. De bladeren zijn groen, gedeeld en ingesneden. Het plantje bereikt een hoogte van 50 cm en gedijt best op een vochtige grond.

TROLLIUS CHINENSIS
'GOLDEN QUEEN’
Kogelbloem

Een vaste plant die bloeit met de typerende bolvormige, diep oranjegeel, gevulde bloemen op de enkelvoudige stengels. De bladeren zijn groen, gedeeld en ingesneden. Plant ze op voldoende voedselrijke en vochthoudende grond. Goede snijbloem.

TROLLIUS EUROPAEUS
Kogelbloem

Heldergele bloemen.

TSEMA
Zwarte bes

Een vroeg (juni), productief ras met  lange trossen van goede smaak.  De dikke bessen verschijnen aan middellange trossen. Zwarte bessen hebben een zeer speciale smaak en een specifiek aroma.  De takken en de bladeren van de struik zijn bij het wrijven fel riekend. De vruchten hebben een uitzonderlijk hoog vitamine-C gehalte. Plant om de 1,5 meter.

TSUGA CAN.
‘JEDDELOH’

Een traag groeiende conifeer met lichtgroene, kleine, spitse naaldjes en met een plat-bolronde groeiwijze. Het is een soort die ook goed gedijt in de schaduw. Er worden door de Tsuga weinig eisen aan de grond gesteld.

 
 

 

TSUGA CANADENSIS
Canadese hemlock

Een brede, kegelvormige boom met donkergroene, spitse, kleine naaldjes en grijze twijgen. Deze struik verdraagt goed te worden gesnoeid en kan eveneens ook goed schaduw verdragen.

TSUGA HETEROPHYLLA
Westerse hemlock

Een smalle, snelgroeiende boom met grijsgroene, kleine, stompe naaldjes. De boom bezit sierlijke, hangende twijgen en stelt weinig eisen aan de grond. Hij groeit goed in de schaduw.

TSUGA HETEROPHYLLA
Westerse hemlockspar

Een smalle, snelgroeiende boom met grijsgroene, kleine, stompe naaldjes. De boom bezit sierlijke, hangende twijgen en stelt weinig eisen aan de grond. Hij groeit goed in de schaduw. Bij een bosaanplant beogen we een dichtheid van 1 boom per 1 à 3 m².

TULAMEEN
Framboos

Een gezond groeiend, productieve zomerframboos met grote, vrij stevige vruchten van goede kwaliteit. Een goede groeier die vlot nieuwe scheuten maakt. 4 à 5 per lopende meter. De takken die vruchten gedragen hebben, worden best tot de grond weggesneden. Van de uitlopers best 6 tot 8 van de stevigste stengels behouden.

Op deze website worden "cookies" gebruikt die op uw computer of toestel worden opgeslagen en die het gebruik van de website vereenvoudigen, vervolledigen en personaliseren. Lees meer...